Dziś mamy 26 września 2020, sobota, imieniny obchodzą:

23 stycznia 2020

XVII Turniej Ziemi Krajeńskiej. Koszykarki walczyły o Puchar Burmistrza

fot. Aleksandra Krawczyk

fot. Aleksandra Krawczyk

W środę 23 stycznia w hali widowiskowo-sportowej w Mroczy odbył się # XVII Turniej Ziemi Krajeńskiej o Puchar Burmistrza Miasta i Gminy Mrocza. Uroczystego otwarcia imprezy dokonał zastępca Burmistrza Gminy pan Waldemar Chudzik.

W rozgrywkach wzięły udział następujące zespoły: SP Białe Błota, Basket 25 I Bydgoszcz, Basket 25 II Bydgoszcz oraz SP/LUKS Feniks Mrocza. Głównym sędzią imprezy był pan Lucjan Matja z Kujawsko-Pomorskiego Związku Koszykówki w Bydgoszczy.

W hali sportowej swoje umiejętności zaprezentowały kandydatki na przyszłych czempionów, koszykarki z rocznika 2007 i 2008. Wszystkie mecze były bardzo emocjonujące. Do ostatniej minuty spotkania trwała walka o każdą piłkę i uzyskanie punktów.

Na zakończenie XVII turnieju prezes LUKS Feniks Mrocza pan Marcin Klebs uroczyście wręczył puchary i dyplomy kapitanom zespołów oraz medale zawodniczkom. Najskuteczniejszą zawodniczką turnieju była Matylda Pokrzywka z zespołu LUKS Feniks Mrocza, która została uhonorowana statuetką.

Prezes LUKS Feniks Mrocza pan Marcin Klebs podziękował wszystkim zawodniczkom za grę, trenerom za przygotowanie zespołów do turnieju, pani Aleksandrze Krawczyk za zorganizowanie imprezy sportowej oraz przybyłym rodzicom, honorowym gościom i kibicom.

Organizatorem turnieju był Ludowy Uczniowski Klub Sportowy Feniks Mrocza przy współpracy ze Szkołą Podstawową im. Wojska Polskiego w Mroczy, Urzędem Miasta i Gminy, BS Koronowo/Mrocza.

Wyniki turnieju:
1. Basket 25 I Bydgoszcz 30:18 SP Białe Błota
2. LUKS Feniks Mrocza 92:10 SP Białe Błota
3. LUKS Feniks 63:10 Basket 25 I Bydgoszcz
4. Białe Błota 18:30 Basket 25 II Bydgoszcz
5. LUKS Feniks 59:7 Basket 25 II Bydgoszcz
6. Basket 25 I Bydgoszcz 18:27 Basket 25 II Bydgoszcz

Ostateczna kolejność:
1. LUKS Feniks Mrocza
2. Basket 25 II Bydgoszcz
3. Basket 25 I Bydgoszcz
4. SP Białe Błota

Skład zespołu LUKS Feniks Mrocza: Agata Kulska, Weronika Pokojska, Emilia Stefaniak, Matylda Pokrzywka, Dominika Nowak, Zuzanna Gondek, Oliwia Gruda, Kinga Murawiec, Rozalia Lasek, Amelia Chmiel, Maria Okoniewska, Marianna Wegner, Julia Bonkowska. Trenerem zespołu jest Aleksandra Krawczyk.

materiał: Aleksandra Krawczyk

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu. 

Oceń artykuł: 10 5

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)