Dziś mamy 25 września 2020, piątek, imieniny obchodzą:

23 stycznia 2020

Grand Prix Powiatu Nakielskiego w roku 2020. Pięć par na podium

fot. KP

fot. KP

Bardzo zacięty był turniej brydżowy w Nakle. Trzy pary uzyskały # identyczny wynik punktowy.

W poniedziałek, 20 stycznia rozegrano w Nakle, turniej brydża sportowego w ramach klasyfikacji generalnej Grand Prix Powiatu Nakielskiego roku 2020.

Wystąpiło 9 par z: Nakła, Mroczy, Kcyni, Grudziądza, Sicienka i Więcborka. Grano na zapis maksymalny. Turniej sędziował Ludwik Pazderski.

W turnieju z duża przewagą zwyciężył mikst Aleksandra Granowska i Piotr Wołowski z trzecioligowego klubu Eurobac 1. Drugie miejsce przypadło również duetowi reprezentującemu Eurobac 1: Włodzimierz Heymann i Bogdan Najmrodzki. Na trzecim miejscu uplasowały się aż trzy pary, co jest bardzo rzadkim wydarzeniem. Na podium zmieściły się pary: Jan Kudła i Jan Nowakowski (Eurobac 2 Nakło); Marceli Pluciński i Tadeusz Nitka (Nakło) oraz Ziemowit Brzykcy i Krzysztof Popczyński (Eurobac 1).      

Wyniki:
1. Aleksandra Granowska/Piotr Wołowski - 66.67%
2. Włodzimierz Heymann/Bogdan Najmrodzki - 61.11%
3. Jan Kudła/Jan Nowakowski - 51.73%
3. Marceli Pluciński/Tadeusz Nitka - 51.73%
3. Ziemowit Brzykcy/Krzysztof Popczyński - 51.73%
6. Krzysztof Dembek/Włodzimierz Suchodolski - 47.41%
7. Alina Majchrzak Bogdan Kowalczyk - 47.41%
8. Mariusz Wróblewicz/Marian Zarembski - 44.32%
9. Stefan Kamiński/Zdzisław Świtalski – 38.77%. 

Oceń artykuł: 12 7

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (1) Zgłoś naruszenie zasad

    • 0 (0)

    Nakielanka, w dniu 25-01-2020 17:50:59 napisał:

    Rodzinka qur....jak zawsze gotowi

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Nadanie modnej linii
Makijaż na każdą okazję
Test amortyzatorów
Fotokubek z kolorowym wnętrzem
24,90PLN
Meble systemowe w wybarwieniu Dąb Naturalny
Fotopoduszka Jasiek
30,00PLN
Szkolenia p.poż.
od 50PLN
Szafy przesuwne
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)