Dziś mamy 26 września 2020, sobota, imieniny obchodzą:

03 grudnia 2019

Grand Prix Powiatu Nakielskiego. Nowak i Wołowski wygrywają

fot. KP

fot. KP

Para Tomasz Nowak i Piotr Wołowski zwyciężyła w turnieju brydżowym w # Nakle.

W poniedziałek, 2 grudnia, rozegrano w Nakle turniej brydża sportowego w ramach klasyfikacji generalnej Grand Prix Powiatu Nakielskiego roku 2019.

Wystąpiło 10 par z: Nakła, Mroczy, Kcyni, Grudziądza, Sicienka i Więcborka. Grano na zapis maksymalny. Turniej sędziował Ludwik Pazderski.

W turnieju z dużą przewagą zwyciężyła para Tomasz Nowak i Piotr Wołowski. Drugie miejsce przypadło duetowi: Ziemowit Brzykcy i Krzysztof Popczyński. Dwie czołowe pary reprezentują trzecioligowy klub Eurobac 1 Nakło.

Na trzecim miejscu uplasowały się dwie pary: Włodzimierz Heymann (Eurobac I) i Bartłomiej Pałubicki (Eurobac II) oraz Marceli Pluciński (Nakło) i Tadeusz Nitka (Nakło).          

Wyniki:
1. Tomasz Nowak/Piotr Wołowski - 65.28%
2. Ziemowit Brzykcy/Krzysztof Popczyński - 57.41%
3. Włodzimierz Heymann/Bartłomiej Pałubicki - 51.39%           
3. Marceli Pluciński/Tadeusz Nitka - 51.39%
5. Aleksandra Granowska/Alfred Nowak - 50.46%
6. Alina Majchrzak/Bogdan Kowalczyk - 48.61%
7. Stefan Kamiński/Zdzisław Świtalski - 46.76%
7. Jan Kudła/Jan Nowakowski - 46.76%
9. Krzysztof Dembek/Włodzimierz Suchodolski - 44.44%
10. Mariusz Wróblewicz/Marian Zarembski - 37.50%.

Oceń artykuł: 14 6

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (2) Zgłoś naruszenie zasad

    • -3 (3)

    FC Nakło, w dniu 03-12-2019 16:06:27 napisał:

    Odwróć tabele Wróbel na czele

    odpowiedz

    • 0 (2)

    Przechodzień, w dniu 03-12-2019 19:51:04 napisał:

    Cieszy mnie to.

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Fotokoszulka z nadrukiem
35,00PLN
Pomoc przy kontroli ZUS
od 50PLN
Oczyszczanie twarzy
Nowoczesne zabiegi laserowe
Nadanie modnej linii
Rozliczenia ZUS
od 50PLN
Sprawdzanie zadymienia i analiza spalin
Spray do loków Joanna 300ml
14PLN
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)