Dziś mamy 26 września 2020, sobota, imieniny obchodzą:

04 lutego 2017

Warszawa miło zaskoczyła Macieja Boinskiego. "Wielkie dzięki!"

fot. pow.

fot. pow.

WISŁA 2017. Trzydziesty czwarty dzień wyprawy.

To, co dzisiaj działo się w Warszawie, przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Na spotkanie przybyło kilkadziesiąt osób.Opowiadałem o swoich przygodach, ekwipunku i o ludziach spotkanych na szlaku. Na spotkaniu był obecny przedstawiciel Dzielnicy WISŁA - Pan Jan Piotrowski, a także wiceprezydent Warszawy - Pan Michał Olszewski, z rąk którego otrzymałem odznakę Warszawskiej Syrenki. 

O godzinie 12.00, w towarzystwie kilkunastu osób, wyruszyłem z flagą Roku Rzeki Wisły. Wraz z ubywającymi kilometrami rozchodzili się, aż zostałem na szlaku sam. Jednak i tak wszystkim serdecznie dziękuję za przybycie i ciepłe słowa w moim kierunku. 

Dzisiaj zdjęć nie robiłem. Wszystkie, które prezentuję zrobili ludzie, wspierający mnie podczas wędrówki.

Warszawo, WIELKIE DZIĘKI!. 

Przeszedłem 15 km, razem 632, pozostało 415 km.

materiał: Maciej Boinski

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 55 36

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)