Dziś mamy 29 maja 2020, piątek, imieniny obchodzą:

15 maja 2019

Posiedzenie Powiatowej Izby Rolniczej. Dyskutowano o bieżących sprawach

fot.MM

fot.MM

14 maja w nakielskiej restauracji Stary Spichlerz zorganizowano jedno z ostatnich posiedzeń# Powiatowej Izby Rolniczej obecnej kadencji. Na wtorkowe zebranie delegatów przybył również prezes Kujawsko-Pomorskiej Izby Rolniczej w Bydgoszczy Ryszard Kierzek.

Obecny skład Powiatowej Izby Rolniczej prezentuje się następująco: Tomasz Bagnerowski i Anna Borkowska (gmina Kcynia) Marek Musiał i Joanna Pałamarczuk (gmina Mrocza) Przemysław Leppert i Halina Mnichowska (gmina Nakło) Juliusz Młodecki i Henryk Pawlus (gmina Sadki) oraz Grzegorz Kobierowski i Jerzy Trzebiatowski (gmina Kcynia)

Delegaci rozmawiali m.in. o zbliżających się wyborach o bieżących sprawach dotyczących rolnictwa. Krótkiego podsumowania minionej kadencji dokonał Ryszard Kieszek, po czym podziękował delegatom za ich pracę w V kadencji – W imieniu samorządu rolniczego serdecznie dziękuję za poświęcony czas, aktywną działalność, współpracę z zarządem i godne reprezentowanie naszej organizacji podczas wykonywania mandatu radnego powiatowego Izby Rolniczej – powiedział prezes KPIR w Bydgoszczy.

W dalszej części posiedzenia dyskutowano m.in. o aktualnej sytuacji polskiego rolnictwa, a także o zapisach ustawy antyodorowej. Delegaci pochylili się również nad problemami, z którymi obecnie muszą sobie radzić rolnicy

Oceń artykuł: 3 2

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (2) Zgłoś naruszenie zasad

    • 3 (3)

    jaki żal , w dniu 15-05-2019 20:13:19 napisał:

    Już im normalnie sal nie wystarcza na te posiedzenia. Stary spichlerz, Gorzelnia, na to kasa jest.

    odpowiedz

    • 0 (0)

    Rolnik, w dniu 16-05-2019 09:02:16 napisał:

    Czy delegaci tej kadencji Izby Rolniczej poczynili jakieś działania obserwuję ich poczynania w tej kadencji i prócz spotkań gdzie należy się dieta niczego w tej kadencji od nich nie doświadczyłem. żadnej informacji czy kontaktu. Martwy twór wybory są czasem rozliczeń myślę że wybierzemy lepsze osoby bardziej sprawne i podejmujące działania!!!!

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Balustrady Bramy Ogrodzenia
Meble kuchenne
Kasa fiskalna ONLINE FAREX PRO600
1349PLN PROMOCJAPLN
Mysz optyczna USB MT1091
19,90PLN
Elewacje
Naczepa platforma
Materiały eksploatacyjne do wszystkich drukarek
Od 4,90 PLN
Fotokubek magiczny
29,90PLN
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Pielęgnacja włosów w czasie pandemii koronawirusa. O czym warto pamiętać?

Trwająca pandemia jest odczuwalna we wszystkich dziedzinach życia, szczególnie nasze zdrowie jest# obecnie pod specjalnym nadzorem. To czas, kiedy powinniśmy zwrócić szczególną uwagę na kondycję całego swojego organizmu. Nie zawsze jednak zdajemy sobie sprawę, że aktualna sytuacja może również negatywnie wpłynąć na nasze włosy.

(czytaj więcej)