Dziś mamy 25 września 2020, piątek, imieniny obchodzą:

04 grudnia 2019

Pijany kierowca wpadł, bo rozmawiał przez telefon

fot. archiwum

fot. archiwum

Ponad promil alkoholu miał w organizmie kierowca bmw, którego wczoraj w Mroczy zatrzymali miejscowi mundurowi. 41-latek stracił prawo jazdy, niebawem usłyszy też zarzuty.

Wczoraj (3.12.19) służbę na terenie Mroczy pełnił mrotecki „patrolowiec” wspólnie ze strażnikiem miejskim. Około 15.30 na terenie miasta funkcjonariusze zauważyli bmw, za którego kierownicą siedział mężczyzna prowadzący rozmowę przez „komórkę”. W związku z popełnionym wykroczeniem, mundurowi zatrzymali bmw do kontroli.
Kiedy tylko kierowca otworzył drzwi auta, z jego wnętrza czuć było charakterystyczną woń alkoholu. Siedzący za kierownicą 41-latek został dowieziony do komisariatu i sprawdzony alkomatem. Badanie trzeźwości wykazało w organizmie kierowcy ponad promil alkoholu.

Mieszkaniec Mroczy stracił prawo jazdy. Niebawem usłyszy też zarzuty za prowadzenie pojazdu w stanie nietrzeźwości, za co grozi kara do 2 lat pozbawienia wolności. Zachowanie 41-latka oceni sąd.

materiał: mł. asp. Zofia Wrzeszcz / p.o. Oficera prasowego KPP Nakło nad Notecią

Oceń artykuł: 15 13

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (4) Zgłoś naruszenie zasad

    • 1 (9)

    Firry, w dniu 04-12-2019 17:40:16 napisał:

    Padlina mrotecka brawo policja

    odpowiedz

    • 1 (3)

    mrocza, w dniu 05-12-2019 11:59:25 napisał:

    co mrotecka gnoje wy nie lepsi cwoki

    odpowiedz

    • 0 (2)

    Kierowca, w dniu 06-12-2019 06:58:57 napisał:

    Policja to niech się weźmie za jednego asa z drążna! Jeździ bez prawa jazdy, naćpany i pijany.. Jeździ i się śmieje że policja może mu skoczyć! Aż dojdzie do tragedii

    odpowiedz

    • 0 (0)

    laki, w dniu 08-12-2019 13:24:53 napisał:

    brawo jednego potencjalnego zabójcy mniej

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Materiały eksploatacyjne do wszystkich drukarek
Od 4,90 PLN
Wulkanizacja
Meblościanka z oferty firmy FADOME
Botox i wypełniacze
Przewóz krajowy
Fotopuzzle z nadrukiem A4
26,90PLN
Sprawdzanie geometrii kół
Koloryzacja - nowoczesne techniki
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)