Dziś mamy 23 października 2020, piątek, imieniny obchodzą:

20 września 2020

Znasz potrzebującą rodzinę? Zgłoś ją do Szlachetnej Paczki!

Jeśli chcesz pomóc rodzinom, które najbardziej potrzebują pomocy, już dziś możesz zgłosić #wybraną rodzinę z powiatu nakielskiego do tegorocznej edycji Szlachetnej Paczki. W ubiegłym roku pomoc od darczyńców otrzymało 17 rodzin z Nakła i okolic o łącznej kwocie ok. 30000 złotych.. Działało przy tym 22 wolontariuszy. W całej Polsce pomoc otrzymało 14 562 rodzin z najdalszych zakątków kraju. Łączna wartość przekazanej pomocy przekroczyła 45 mln zł.

W Paczce chcemy docierać tam, gdzie nie dociera nikt. Chcemy spotkać się z najbardziej potrzebującymi, o których często nie wie żadna instytucja pomocowa. Tylko sąsiad, pani z kiosku czy apteki. Chcesz to zrobić z nami? Możesz zgłosić rodzinę, którą znasz lub szukać takich w swojej lokalnej społeczności. Możesz być Odkrywcą świata prawdziwej biedy, a zarazem – świata prawdziwych bohaterów, którzy codziennie walczą o swój los. Rodziny same nie mogą zgłaszać się do programu.

Jak to zrobić?

Aby zgłosić rodzinę w potrzebie, należy skontaktować się z nami przez fanpage, wysłać maila na adres szlachetnapaczkanaklo@o2.pl lub skontaktuj się telefonicznie z Liderem Rejonu Moniką Mrotek – 667445220.W poszukiwaniu i docieraniu do rodzin bardzo ważną rolę odgrywa czas – im szybciej informacja o rodzinie dotrze do wolontariuszy Szlachetnej Paczki, tym większa szansa, że pomoc trafi właśnie do ludzi, którym chcemy pomóc.

"Odpowiedzią na biedę jest pomaganie tak, żeby ludzie sami radzili sobie w życiu".

Materiał: Natalia Nowicka -Asystent do Spraw Promocji SP

Oceń artykuł: 0 3

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (2) Zgłoś naruszenie zasad

    • 1 (1)

    agonia, w dniu 21-09-2020 14:49:59 napisał:

    jedna paczka wiosny nie czyni

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Nadanie modnej linii
Mikrodermabrazja
Sprzedaż opon
Fotoobrazy na płótnie
od 48,50PLN
Stół z blatem szklanym + krzesła
Budowa hal
Oczyszczanie twarzy
Fotokubek magiczny
29,90PLN
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)