Dziś mamy 5 czerwca 2020, piątek, imieniny obchodzą:

18 września 2019

Złożyli hołd poległym nauczycielom i wychowawcom. Zapalili znicze

fot. pow.

fot. pow.

Uczniowie zapalili pamiątkowe znicze na cmentarzu nakielskim – spacer w ramach projektu „Aktywnie po Powiecie Nakielskim II”

16 września 2019 r. w ramach projektu na zajęcia pozalekcyjne „Aktywnie po Powiecie Nakielskim II” uczniowie Zespołu Szkół im. Wł. Łokietka w Lubaszczu uczestniczyli w spacerze nordic walking. Trasa liczyła 6 km. Celem było dotarcie na cmentarz w Nakle, aby zapalić pamiątkowe znicze. Młodzież złożyła hołd pamięci nauczycielom i wychowawcom, poległym za wolność i demokrację powstańcom wielkopolskim oraz Antoniemu Nadskakule, który słowem zaświadczył i krwią przypieczętował polskość Nakła i Krajny. Założeniami projektu są promowanie historii narodu polskiego oraz zwracanie uwagi młodzieży na to, aby w pośpiechu codzienności pochylić się nad historią, docenić walory swojego regionu, aktywnie spędzić czas.

Materiał: Agnieszka Andrzejewska/ Zespół Szkół w Lubaszczu

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 5 0

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)