Dziś mamy 26 września 2020, sobota, imieniny obchodzą:

07 grudnia 2019

"Żegluga" i "Staszic" połączyły siły. Przygotowano paczki dla potrzebujących

fot. Karol Lizak

fot. Karol Lizak

Już od kilku lat uczniowie nakielskich szkół w okresie bożonarodzeniowym angażują się w # pomoc ludziom potrzebującym. W tym roku młodzież „Żeglugi” i „Staszica” połączyły siły.

W obu szkołach na przełomie listopada i grudnia odbyła się świąteczna zbiórka żywności i artykułów drogeryjnych

Celem akcji było zapewnienie godnych, radosnych świąt osobom starszym, samotnym i czasem - zapomnianym. Wspólnie przygotowano 49 paczek, które zostały przekazane wolontariuszom grupy Ave Team działającym w ramach fundacji Sedeka.

W najbliższych dniach uczniowie razem z wolontariuszami odwiedzą osoby potrzebujące, spędzą z nimi kilka wolnych chwil i wręczą paczki.

Serdecznie dziękujemy uczniom ZSŹŚ im. kmdr. B. Romanowskiego, wolontariuszom Szkolnego Koła Wolontariatu oraz społeczności ZS im. S. Staszica za wrażliwość, ofiarność, za wielkie serce!

Opiekunami przedsięwzięcia byli pani Marzanna Gawrońska-Tercjak oraz pan Karol Lizak.

materiał: Karol Lizak

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 637 6

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)