Dziś mamy 26 września 2020, sobota, imieniny obchodzą:

08 lutego 2020

Wieczór pełen sprawozdań. Zarząd otrzymał absolutorium

fot. MM

fot. MM

7 lutego w Wiejskim Domu Kultury w Witosławiu spotkali się druhowie należący do #miejscowej Ochotniczej Straży Pożarnej. Zgodnie z oczekiwaniami, przybyli na zebranie sprawozdawcze strażacy udzielili zarządowi absolutorium.

Zanim jednak piątkowe zebranie oficjalnie się rozpoczęło, do sali wniesiony został sztandar OSP w Witosławiu oraz odegrano strażacki hymn. Uczczono także minutą ciszy pamięć o poległych druhach. Porządek zebrania przedstawił wszystkim prezes jednostki Zbigniew Jaczyński, witając jednocześnie zaproszonych gości, wśród których znaleźli się m.in. zastępca komendanta powiatowego PSP w Nakle bryg. Sławomir Murawski, proboszcz miejscowej parafii ks. Tomasz Kapczyński, kierownik referatu organizacyjnego i spraw obywatelskich mroteckiego urzędu gminy Sławomir Krainski, sołtys Witosławia Magdalena Musiał-Resler, poprzedni, wieloletni sołtys Witosławia Zygmunt Bury oraz mroteccy radni - Łukasz Piotrowski, Andrzej Brzóska i Tomasz Krakowski.

OSP w Witosławiu liczy 34 członków. Posiada również Młodzieżowe Drużyny Pożarnicze – chłopięcą oraz dziewczęcą. Jednostka z Witosławia uczestniczyła w ubiegłym roku łącznie w 21 akcjach ratowniczych, w tym 6 to gaszenie pożarów, a 14 - likwidacja miejscowych zagrożeń. Jeden alarm był fałszywy. Dochody jednostki w 2019 roku wyniosły 10 tys. 595zł, natomiast wydatki ukształtowały się na poziomie 9 tys. 620 zł.

Po odczytaniu sprawozdań z działalności jednostki, finansowego oraz komisji rewizyjnej, a także po przedstawieniu zgromadzonym w sali strażakom planów na rok bieżący, zarząd jednogłośną decyzją osób uprawnionych do głosowania otrzymał tego dnia absolutorium.

Oceń artykuł: 7 3

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Zabiegi odmładzające
Naczepa platforma
Sporządzanie listy płac
od 50PLN
Meble łazienkowe
Narożnik z funkcją spania, możliwość wyboru tkanin
Kasa fiskalna ONLINE Datecs WP50
1299PLN PROMOCJAPLN
Sprawdzanie i regulacja ciśnienia w ogumieniu
Gimnastyka korekcyjna
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)