Dziś mamy 20 września 2020, niedziela, imieniny obchodzą:

04 sierpnia 2020

Walne zebranie Feniksa. Zarząd klubu otrzymał jednogłośnie absolutorium

fot. Marcin Klebs

fot. Marcin Klebs

W dniu 22 lipca br. odbyło się Walne Zebranie Sprawozdawcze Ludowego #Uczniowskiego Klubu Sportowego „Feniks” Mrocza.

Zebranie otworzył Prezes Klubu – Marcin Klebs, który po przywitaniu zaproszonych gości oraz członków Klubu przedstawił porządek zebrania oraz przekazał poprowadzenie spotkania Przewodniczącemu Zebrania, którym został wybrany - Arkadiusz Lange.

Prezes LUKS „Feniks” przedstawił Sprawozdanie Zarządu za rok 2019, które zostało zatwierdzone jednogłośnie. Podziękował wszystkim za współpracę i pomoc w szczególności rodzicom, Urzędowi MiG Mrocza, sponsorom oraz Pani Marii Grochowskiej za troskę o zdrowie młodych sportowców.

Następnie, Przewodnicząca Komisji Rewizyjnej, Beata Dudzińska, zdała sprawozdanie z pracy Zarządu Klubu i przedstawiła podsumowanie dochodów i wydatków Klubu wnioskując o udzielenie Zarządowi absolutorium za rok 2019. Absolutorium Zarząd Klubu otrzymał jednogłośnie.

W Klubie „Feniks” działają następujące sekcje:

- piłka nożna w różnych kategoriach (opiekunowie: Wiesław Śmieliński, Arkadiusz Król, Karol Skiba, Marcin Klebs)
- mini koszykówka dziewcząt (opiekun: Aleksandra Krawczyk)
- koszykówka dziewcząt (opiekun: Marcin Klebs)
- szachy (opiekun: Mirek Kozielski)
- koszykówka dorosłych

Najważniejszymi imprezami organizowanymi przez Klub „Feniks” są:

- Wrześniowe Biegi Feniksa,
- Puchar Ziemi Krajeńskiej w Mini Koszykówce Dziewcząt,
- Piłkarski Turniej Sołectw z okazji Dnia Dziecka.

W 2019 roku, podobnie jak w poprzednich latach imprezy te cieszyły się dużym zainteresowaniem.

Na zakończenie zebrania, głos zabrał Pan Jarosław Odrobiński Przewodniczący RM Mrocza, który pogratulował Zarządowi udzielonego jednogłośnie absolutorium, podziękował za dotychczasową działalność i wykazał daleko idącą współpracę na dalszy okres działalności stowarzyszenia.

Dziękujemy bardzo serdecznie wszystkim sponsorom (m.in. Urzędowi Miasta i Gminy Mrocza, który jest naszym strategicznym sponsorem, BS w Koronowie o/Mrocza, MB Obuwie, Jawal) oraz sympatykom Klubu.

Podziękowania należą się również Panu Jackowi Siuzdakowi z firmy Budownictwo EU, który wyraził chęć wspierania klubu z początkiem 2020 roku. To dzięki Wam możemy działać i upowszechniać sport wśród młodzieży.

Materiał: Marcin Klebs

Autor nie wyraża zgody na komentowanie.

Oceń artykuł: 6 0

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Jakie są najpopularniejsze imiona? Najnowsze zestawienie

Mamy zmianę na pozycji lidera, a dokładnie# liderki, wśród najpopularniejszych imion nadawanych dziewczynkom! W męskiej kategorii zmian brak. Sprawdźcie, jakie imiona – w pierwszym półroczu tego roku – rodzice nadawali swoim dzieciom najczęściej.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)