Dziś mamy 29 maja 2020, piątek, imieniny obchodzą:

31 października 2019

Uczniowie „Staszica” na grobach kolegów, nauczycieli i pracowników szkoły

fot. Staszic

fot. Staszic

Jak co roku, uczniowie Zespołu Szkół im. S. Staszica w Nakle nad Notecią uczcili pamięć nauczycieli, kolegów i pracowników szkoły, którzy spoczywają na nakielskim cmentarzu.

W tym roku inicjatorem był Samorząd Uczniowski, Drużyna Harcerska im. Ireny Sendlerowej, dyrektor Dariusz Jan Betscher oraz nauczyciele p. Krzysztof Borus i p. Karol Lizak.

Młodzież, jak co roku, zapaliła znicze i wykonała okolicznościowe kartki, które zostały położone na każdym odwiedzanym grobie. Na nakielskim cmentarzu spoczywa kilkanaście osób, które były związane z nasza szkołą. O nich wszystkich chcemy pamiętać, szczególnie w ten wyjątkowy dzień, jakim jest Święto Zmarłych.

Była to dla lekcja historii i tradycji, która pozwoliła ocalić od zapomnienia osoby, które szanowaliśmy, lubiliśmy, które zawsze będziemy mile wspominać.

Materiał: Samorząd Uczniowski ZS w Nakle nad Notecią

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 3 6

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Pielęgnacja włosów w czasie pandemii koronawirusa. O czym warto pamiętać?

Trwająca pandemia jest odczuwalna we wszystkich dziedzinach życia, szczególnie nasze zdrowie jest# obecnie pod specjalnym nadzorem. To czas, kiedy powinniśmy zwrócić szczególną uwagę na kondycję całego swojego organizmu. Nie zawsze jednak zdajemy sobie sprawę, że aktualna sytuacja może również negatywnie wpłynąć na nasze włosy.

(czytaj więcej)