Dziś mamy 6 czerwca 2020, sobota, imieniny obchodzą:

15 maja 2020

Turniej szachowy UKW Pojedynek Klubów. Sukces Jana Rosińskiego

15 maja Jan Rosiński wziął udział w turnieju szachowym online UKW Pojedynek Klubów. Zawody #rozegrano na stronie lichess.org. Były to rozgrywki drużynowe.

Do rywalizacji przystąpiły 3 zespoły: UKW Kobiety, UKW Mężczyźni i I LO Szubin II. Jan Rosiński wystąpił w drużynie UKW Mężczyźni. Organizatorem i pomysłodawcą zawodów był znany szubiński działacz szachowy - Piotr Szybowicz. Czas na partię dla każdego zawodnika wynosił 10 minut. W rozgrywkach wzięli udział głównie studenci Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy.

W turnieju zwyciężyła drużyna UKW Mężczyźni (78 punktów) z Janem Rosińskim w składzie. Warto dodać, że Jan Rosiński był najlepiej punktującym zawodnikiem w zespole i w całym turnieju. Drugie miejsce wywalczyła drużyna I LO Szubin II (56 punktów), a na trzeciej pozycji uplasował się zespół UKW Kobiety (39 punktów). Warto dodać, że Jan Rosiński zwyciężył także w klasyfikacji indywidualnej z dorobkiem 51 punktów. Mroczanin znacznie odskoczył rywalom, miał aż 29 punktów przewagi nad zawodnikami z drugiego i trzeciego miejsca. Zwycięstwo w turnieju drużynowym oraz indywidualnym daje duże powody do zadowolenia i jest bez wątpienia sukcesem.

Klasyfikacja drużynowa:

1. UKW Mężczyźni – 78 punktów,
2. I LO Szubin II – 56 punktów,
3. UKW Kobiety – 39 punktów.

Najlepsza trójka turnieju w klasyfikacji indywidualnej (w wynikach zawarte są nicki zawodników):

1. janrosinski99 (JAN ROSIŃSKI) – 51 punktów,
2. k2-45 – 22 punkty,
3. red_and_chuck – 22 punkty.

Materiał: Jan Rosiński

Oceń artykuł: 4 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Drukarka filskalna Novitus DEONe
2290 nettoPLN
MEBLE PIOTR PASIEKA
Fotokubek magiczny
29,90PLN
Szkolenia bhp okresowe
od 70PLN
Sprawdzanie zadymienia i analiza spalin
Szkolenia pierwsza pomoc
od 50PLN
Oczyszczanie twarzy
Drobne naprawy
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)