Dziś mamy 3 czerwca 2020, środa, imieniny obchodzą:

03 czerwca 2019

Tarpan walczył o kolejne punkty w 10. Rywal nie był jednak wymagający

fot. archiwum

fot. archiwum

W kolejnym meczu rozgrywek bydgoskiej B – klasy, Tarpan Mrocza czekał teoretycznie # najłatwiejszy mecz w rundzie wiosennej. Rywalem był bowiem najsłabszy zespół w stawce – Amator Bydgoszcz.

Po kilku trudnych pojedynkach w poprzednich kolejkach, m.in. z Gwiazdą Bydgoszcz, Iskrą Zamość - Rynarzewo, czy Piaskami Bydgoszcz, piłkarzy Tarpana czekał mecz, w którym 3 punkty były obowiązkiem.

Amator Bydgoszcz to dostarczyciel punktów, a komplet oczek był dla mroczan niezbędny w kontekście walki o podium na koniec sezonu. Niestety na pojedynek w Grodzie nad Brdą, trenerowi Jackowi Pyszce nie udało się skompletować pełnego składu i zespół musiał radzić sobie w „10”.

Otworzyła się więc szansa dla gospodarzy, którzy zwietrzyli okazję na pierwszą zdobycz punktową w tegorocznych rozgrywkach. I już w 8 minucie wyszli na prowadzenie, zaskakując defensywę Tarpana. Po kwadransie, goście odpowiedzieli w najlepszy możliwy sposób. Do wyrównania doprowadził Kacper Zellma, a 3 minuty później Rafał Narloch wyprowadził swoją drużynę na prowadzenie.

Pomimo gry w „10”, inicjatywa należała do przyjezdnych, co potwierdzili kolejną bramką. W 33 minucie Kacper Wydrzyński zdobył trzecią bramkę dla Tarpana. Chwilę później przebudzili się miejscowi, którzy zdołali zaliczyć trafienie kontaktowe. W drugiej połowie obraz gry nie uległ zmianie.

Dominującą ekipą byli goście, ale gospodarze raz po raz kontratakowali. Przez długi czas nie padła jednak żadna bramka, a to dlatego, że bardzo rozregulowany celownik mieli mroczanie, którzy stworzyli sobie z dziesięć tzw. setek. Impas w końcówce przełamał dopiero Arkadiusz Krzemiński, który w 84 minucie ustalił wynik spotkania.

Różnica dwóch goli to niewiele, ale nie oddaje przewagi jaką w tym meczu posiadał Tarpan. Zawiodła jak zwykle skuteczność, ale pomimo tego, 3 punkty zostały wywiezione.

Amator Bydgoszcz – Tarpan Mrocza 2:4 (2:3)

Bramki: Kacper Zellma, Rafał Narloch, Kacper Wydrzyński, Arkadiusz Krzemiński

Oceń artykuł: 2 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (1) Zgłoś naruszenie zasad

    • 0 (0)

    Fan Tarpana , w dniu 07-06-2019 22:37:05 napisał:

    Jakub Narloch zawodnik meczu

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Zabieg parafinowy
Kasy fiskalne Datecs
1200PLN PROMOCJAPLN
Materiały eksploatacyjne do wszystkich drukarek
Od 4,90 PLN
Blacharstwo
Szafy przesuwne
Meble kuchenne
Meble systemowe w kolorze Biały Wysoki Połysk
Bon upominkowy
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)