Jubileuszowa wędrówka zakończona. Uczestnikom marszu dopisała pogoda

fot. Karina Rozental, Małgorzata Dornowska, Łukasz Smoliński, Maciej Boinski
Pięćdziesiątą, jubileuszową wędrówkę grupa "Po bezdrożach" #rozpoczęła na Przystani "Powiat Nakielski", następnie przeszła przez sołectwo Bielawy, Olszewka, Chrząstowo, Karnowo, Trzeciewnicę i wróciła na miejsce startu.
Przeszliśmy Nakło dookoło. Praktycznie cały marsz odbywał się po utwardzonych szlakach. W Olszewce Panie z lokalnego KGW przygotowały nam posiłek, po którym nie chciało się nam iść dalej. Rewelacja! Dziękujemy! Aż dziwne że sołectwo z tak prężnie działającym KGW nie ma swojej świetlicy. Życzymy tej niesamowitej ekipie, by się to jak najszybciej zmieniło.
Na trasie zwiedziliśmy między innymi stary cmentarz. Pogoda dopisała. Było słonecznie i sucho. Rzadko kiedy z naszych wędrówek wracamy tacy czyści.
Przeszliśmy 22 km.
Na zakończenie wędrówki, na "Nakielskich Łazienkach" były kiełbaski z ogniska i oczywiście jubileuszowy tort. Świeczki zdmuchnął wiatr, ale 50 chorągiewek symbolizujących wszystkie trasy zostały na pamiątkę. W wędrówce uczestniczyła rekordowa dwudziestoośmioosobowa ekipa!
Chciałbym wszystkim bardzo podziękować za Wasz udział choćby w tylko jednej z tych niesamowitych wędrówek. Kto został na dłużej tym bardziej mnie to cieszy!
Dziękuję! Do zobaczenia na szlaku!
Organizator: Maciej Boinski
Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.
Galeria







Czytaj również
Sezon na szpinak. Zielona bomba dla zdrowia

Wiosna i wczesne lato to idealny czas, by sięgnąć po świeży#, młody szpinak. Od kwietnia do czerwca trwa jego naturalny sezon – wtedy smakuje najlepiej, jest najtańszy i najzdrowszy. Znajdziemy go na targach, w warzywniakach i coraz częściej – prosto z lokalnych upraw. Ale szpinak to nie tylko zielony dodatek do obiadu – to prawdziwy superfood, który zasługuje na miejsce w każdej kuchni!
(czytaj więcej)Niezapomniany i urokliwy klimat. Wędrówka przez Rezerwat Zielona Góra

Podczas dzisiejszej wędrówki przeszliśmy wzdłuż i wszerz# Rezerwat Przyrody Zielona Góra.
(czytaj więcej)Skąd pochodzi mięso, które kupujemy? Kontrole na targowiskach i w sklepach

Mięso polskie czy zagraniczne? Takie pytanie często zadają sobie konsumenci #przed dokonaniem wyboru. IJHARS ponownie sprawdzała, czy podawana przez sprzedawców informacja o pochodzeniu mięsa jest rzetelna.
(czytaj więcej)Czy św. Wojciech przeszedł przez Pałuki? Historia, hipotezy i szlak

Z każdym rokiem odkrywamy na nowo znaczenie naszego regionu# – Pałuk – w dziejach chrześcijaństwa i kultury Europy Środkowej. Coraz więcej wskazuje na to, że to właśnie tędy mógł przebiegać historyczny szlak św. Wojciecha, który w 997 roku wyruszył z misją chrystianizacji Prusów.
(czytaj więcej)