Dziś mamy 26 maja 2020, wtorek, imieniny obchodzą:

19 grudnia 2017

Świąteczny kiermasz. Z zebranych środków przygotowano prezent

fot. Przedszkole Mini Akademia

fot. Przedszkole Mini Akademia

Dzieci z grupy Smerfy z Przedszkola Niepublicznego Mini Akademia w Mroczy pod #kierunkiem wychowawcy, Pani Eweliny Kwiatkowskiej w okresie mikołajkowym zorganizowały Świąteczny Kiermasz Ozdób i Rękodzieła.

W pomoc zaangażowali się także rodzice dzieci z wszystkich grup, przynosząc na kiermasz wspaniałe, ręcznie wykonane ozdoby i dekoracje. Smerfy wykazały się niezwykłą smykałką do sprzedaży, gdyż niemal wszystkie przedmioty zostały wyprzedane. Za zebrane pieniądze zostały zakupione słodycze, które stały się gwiazdkowym prezentem dla podopiecznych Placówki Opiekuńczo-Wychowawczej nr 1 w Trzemiętowie. 15 grudnia „Smerfy” odwiedziły trzęmiętowską placówkę, by wręczyć podarunek i wraz z gospodarzami wykonać jak najdłuższy łańcuch choinkowy, który przystroił ogromne drzewko.

W imieniu „Smerfów” dziękujemy pracownikom i podopiecznym placówki  za wspaniałą gościnę i życzymy wesołych świąt Bożego Narodzenia i dużo szczęścia w nadchodzącym Nowym Roku.

Materiał: Marta Martin

Autorka nie wyraża zgody na komentowanie artykułu.

Oceń artykuł: 9 0

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Pielęgnacja włosów w czasie pandemii koronawirusa. O czym warto pamiętać?

Trwająca pandemia jest odczuwalna we wszystkich dziedzinach życia, szczególnie nasze zdrowie jest# obecnie pod specjalnym nadzorem. To czas, kiedy powinniśmy zwrócić szczególną uwagę na kondycję całego swojego organizmu. Nie zawsze jednak zdajemy sobie sprawę, że aktualna sytuacja może również negatywnie wpłynąć na nasze włosy.

(czytaj więcej)