Dziś mamy 29 lutego 2020, sobota, imieniny obchodzą:

09 października 2019

Strażacy opanowali przystań. Od rana trwają ćwiczenia

fot. MM

fot. MM

9 października na nakielskiej przystani zorganizowano ćwiczenia praktyczne w zakresie budowy układów pompowo.wężowych zaopatrzenia wodnego.

Ćwiczenia rozpoczęły się o godz. 9:00 i wzięły w nich udział siły oraz środki m.in. z: KW PSP Toruń, KP PSP Nakło nad Notecią, KM PSP Bydgoszcz, KP PSP Chełmno, KP PSP Aleksandrów Kujawski, KP PSP Świecie, KP PSP Tuchola oraz KP PSP Sępólno Krajeńskie. Nie zabrakło również strażaków ochotników z terenu powiatu nakielskiego.

Oceń artykuł: 3 2

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (6) Zgłoś naruszenie zasad

    • 8 (8)

    Paterek, w dniu 09-10-2019 20:48:12 napisał:

    Szkoda tylko ze nikt nie zadysponowal takich sił do pożaru łąk w Paterku tyllo ochotnicy musieli walczyć tyle czasu

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)
    • 2 (2)

    ja, w dniu 10-10-2019 10:14:35 napisał:

    Akurat 3 km by wystarczyły do tych torfowisk.

    odpowiedz

    • 0 (0)

    Prawda , w dniu 11-10-2019 10:23:06 napisał:

    Po prostu brakuje tam kogoś kto by użył mózgu. Na ćwiczeniach fajnie posciemniać ale jak trzeba robić to nie ma komu

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Wagi sklepowe
700PLN 500PLN
Meble kuchenne
Szkolenia bhp wstępne
od 30PLN
Meble kuchenne
Zabieg parafinowy
Żel UV 5ml
7,50PLN
Szkolenia p.poż.
od 50PLN
Budowa domu pod klucz
0

Higiena w kuchni to coś więcej niż czyste ręce. Na co jeszcze zwrócić uwagę?

O higienie przygotowania i spożywania posiłków uczymy się już od najmłodszych lat. #Czyste ręce, dokładnie umyte warzywa i owoce, sprawdzanie daty przydatności do spożycia – to podstawowe zasady higieny w kuchni. Jednak to nie wszystko, o czym powinniśmy pamiętać. Dietetyk podpowiada, na co jeszcze warto zwrócić uwagę podczas przygotowania i spożywania posiłków.

(czytaj więcej)
0

Jak przechowywać owoce i warzywa? Koniecznie poznaj 5 zasad

Każdemu z nas zdarzyło się kiedyś przesadzić z ilością zakupów spożywczych, a w efekcie #wyrzucić część jedzenia do kosza. Statystyki mówią, że pozbywamy się jedzenia zwykle z powodu jego zepsucia, a trzecią co do wielkości grupą produktów najczęściej trafiających na śmietnik są – po pieczywie i wędlinach – świeże owoce Tymczasem istnieje prosty i tani sposób na przedłużenie trwałości owoców i warzyw: właściwe przechowywanie. Poznajmy 5 zasad, które pomogą nam dłużej cieszyć się ich smakiem i świeżością.

(czytaj więcej)
0

Pierwsze zabiegi tuż po narodzeniu dziecka. Co warto o nich wiedzieć?

Zaraz po urodzeniu należy umożliwić dziecku nieprzerwany kontakt z matką „skóra do #skóry”. Trwa on zazwyczaj około dwóch godzin i traktujemy go jako naturalne zakończenie aktywnych okresów porodu i rozpoczęcie adaptacji noworodka do nowych warunków życia pozamacicznego. Kontakt „skóra do skóry” powinien też być inicjacją do pierwszego przystawienia dziecka do piersi matki. Moment ten przez wielu nazywany jest złotym standardem przynoszącym korzyści zarówno dziecku, jak i matce w sferze emocjonalnej. Położna, Anna Jedlińska, ambasadorka kampanii „Położna na medal” radzi, co trzeba wiedzieć o pierwszych zabiegach dziecka, tuż po jego urodzeniu.

(czytaj więcej)
0

Twój nastolatek i długie godziny w sieci. Zastanawiałeś się nad przyczyną?

Coraz więcej młodych ludzi coraz więcej czasu spędza w internecie. Potwierdzi to każdy rodzic. Zastanawialiście się# kiedyś, dlaczego tak jest?

(czytaj więcej)