Dziś mamy 20 września 2020, niedziela, imieniny obchodzą:

10 sierpnia 2020

Stracił uprawnienia za nadmierną prędkość. Zapłaci także wysoki mandat

O 52 km/h za szybko jechał w obszarze zabudowanym kierowca volkswagena, którego #w Gorzeniu skontrolowali policjanci z nakielskiego referatu ruchu drogowego. 51-latek stracił na 3 miesiące uprawnienia do kierowania pojazdami i został ukarany wysokim mandatem.

Głównym zadaniem policjantów z nakielskiej „drogówki” jest dbanie o bezpieczeństwo na trasach i eliminowanie z ruchu kierowców, którzy poruszając się z nadmierną prędkością stwarzają zagrożenie dla innych uczestników ruchu drogowego.

W minioną sobotę (08.08.20) podczas obserwacji ruchu pojazdów przemieszczających się przez Gorzeń mundurowi zauważyli przejeżdżającego przez miejscowość z dużą prędkością volkswagena. Pomiar dowiódł, że kierowca auta przekroczył dozwoloną prędkość w obszarze zabudowanym, aż o 52 km/h.

51-letni mieszkaniec gminy Nakło został ukarany 400-złotowym mandatem i czasowo zatrzymano mu uprawnienia do kierowania pojazdami. Dokument odzyska za trzy miesiące.

Policja apeluje do kierowców, aby stosowali się do ograniczeń prędkości i przypomina, że zgodnie z art. 135 Ustawy prawo o ruchu drogowym policjant zatrzyma prawo jazdy kierującemu w przypadku, gdy ten kieruje pojazdem z prędkością przekraczającą dopuszczalną o więcej niż 50km/h na obszarze zabudowanym. Decyzję administracyjną o zatrzymaniu dokumentu prawa jazdy na okres 3 miesięcy wydaje Starosta.

Materiał: mł. asp. Zofia Wrzeszcz p.o. Oficera prasowego KPP Nakło nad Notecią        

Oceń artykuł: 7 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Pokój dzienny/ jadalnia
Krzesło młodzieżowe
Fotokoszulka z nadrukiem
35,00PLN
Zabiegi dla panów
Remonty mieszkań
Fotokubek z kolorowym uchwytem w kształcie serca
24,90PLN
Mikrodermabrazja
Kasa fiskalna Euro z kopią elektroniczną
1099PLN PROMOCJAPLN
0

Jakie są najpopularniejsze imiona? Najnowsze zestawienie

Mamy zmianę na pozycji lidera, a dokładnie# liderki, wśród najpopularniejszych imion nadawanych dziewczynkom! W męskiej kategorii zmian brak. Sprawdźcie, jakie imiona – w pierwszym półroczu tego roku – rodzice nadawali swoim dzieciom najczęściej.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)