Dziś mamy 3 czerwca 2020, środa, imieniny obchodzą:

11 czerwca 2019

Pożaru końca nie widać... Strażacy zmagają się z ogniem

fot.arch

fot.arch

Dzisiaj, 11 czerwca doszło do pożaru łąki i torfowiska w miejscowości Paterek.

Jak już wcześniej informowaliśmy od godzin porannych zmagają się z ogniem strażacy z gminy Nakła i okolic.

Na godzinę 15:30 w akcji gaśniczej uczestniczyło 28 jednostek. Strażacy z uwagi na wysoką temperaturę są zmieniani. Akcja ma trwać do późnych godzin wieczornych-przekazał nam oficer prasowy kpt. Bartosz Walkowiak

Oceń artykuł: 3 2

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (15) Zgłoś naruszenie zasad

    • -10 (10)

    bolo, w dniu 11-06-2019 18:19:59 napisał:

    a morze tak zdjęcia

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)
    • 3 (11)

    Longin, w dniu 11-06-2019 19:25:07 napisał:

    Przecież to nie pierwszy raz , tak trudno namierzyć tego podpalacza ???

    odpowiedz

    • 3 (11)

    Mieszkaniec, w dniu 11-06-2019 22:13:42 napisał:

    Złapie podalacza bo słabo was widzę w tych zmaganiach

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)
    • -1 (1)

    1111, w dniu 11-06-2019 23:03:32 napisał:

    Komuś się nudzi i w grupie przewraca!!!!

    odpowiedz

    • 1 (1)

    osp, w dniu 12-06-2019 00:38:14 napisał:

    To już taka tradycja, że w Paterku minimum raz w roku musi być pożar- a to łąki, a to torfowisko. Nikogo to nie dziwi? Może czas zainwestować w fotopułapki?

    odpowiedz

    • -5 (5)

    Zoklio, w dniu 12-06-2019 09:11:17 napisał:

    Straż kiepsko gasiła poprzednio bo zapaliło się w tym samym miejscu. Partacze.

    odpowiedz

    • 0 (0)

    Gul, w dniu 12-06-2019 09:28:06 napisał:

    Znowu się pali? Łankowice i Dobieszewko właśnie przez Kcynie śmogały

    odpowiedz

    • -3 (5)

    Obiektywna, w dniu 12-06-2019 12:11:55 napisał:

    A kaski na akcji nie są już wymagane? Oj..

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (3)

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Stół z blatem szklanym + krzesła
Fotoobrazy na płótnie
od 48,50PLN
Pokój dzienny/ jadalnia/ sypialnia/ biuro
Szczotka elektryczna z jonizacją Fox Red Hot
175PLN 140PLN
Siłownia
Lakiernictwo
Balustrady Bramy Ogrodzenia
Fotokubek klasyczny
19,90PLN
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)