Dziś mamy 20 września 2020, niedziela, imieniny obchodzą:

05 sierpnia 2020

Potwierdzono 5 przypadków zarażenia koronawirusem. Jest też ozdrowieniec

fot. pixabay.com

fot. pixabay.com

Rzecznik Wojewody Kujawsko-Pomorskiego Adrian Mól przekazał najnowsze# informacje dotyczące zachorowań na koronawirusa. W naszym województwie mamy 5 nowych przypadków zarażenia koronawirusem. Wśród osób zarażonych jest 1 osoba z powiatu toruńskiego, 1 z powiatu wąbrzeskiego, 1 z powiatu lipnowskiego, 1 z powiatu rypińskiego i 1 z powiatu świeckiego. Informujemy również o kolejnym ozdrowieńcu.

Stan na dzień: 05.08.2020 r.

- liczba przypadków potwierdzonych laboratoryjnie – 827

- liczba osób aktualnie w kwarantannie – 2 059

- liczba osób objętych nadzorem – 51

- liczba ozdrowieńców – 639

- liczba zgonów – 50

- liczba pobranych próbek – 98 755

Liczba osób zarażonych, stan na 05.08.2020 r.:

• Bydgoszcz 176

• Grudziądz 17

• Inowrocław 16

• Toruń 169

• Włocławek 32

• powiat aleksandrowski 12

• powiat brodnicki 21

• powiat bydgoski 46

• powiat chełmiński 74

• powiat golubsko-dobrzyński 4

• powiat grudziądzki 8

• powiat inowrocławski 8

• powiat lipnowski 26

• powiat mogileński 9

• powiat nakielski 35

• powiat radziejowski 4

• powiat rypiński 7

• powiat sępoleński 5

• powiat świecki 32

• powiat toruński 66

• powiat tucholski 2

• powiat wąbrzeski 10

• powiat włocławski 18

• powiat żniński 25

• spoza województwa 5 /2 nowomiejski, 1 gorzowski, 1 tyski, 1 Poznań

Oceń artykuł: 0 4

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (1) Zgłoś naruszenie zasad

    • 5 (7)

    a..n, w dniu 05-08-2020 17:39:37 napisał:

    dzień w dzień te same farmazony pelikany do łykania przygotowane ?

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Sprawdzanie świateł
Bezpłatne kontrolowanie sprawności amortyzatorów
Meble pokojowe
Fotopoduszka Jasiek
30,00PLN
Nowe stylizacje
Fotopoduszka w kształcie serca
30,00PLN
Pokój dzienny/ młodzieżowy lub sypialnia
Bindowanie dokumentów
od 6,00PLN
0

Jakie są najpopularniejsze imiona? Najnowsze zestawienie

Mamy zmianę na pozycji lidera, a dokładnie# liderki, wśród najpopularniejszych imion nadawanych dziewczynkom! W męskiej kategorii zmian brak. Sprawdźcie, jakie imiona – w pierwszym półroczu tego roku – rodzice nadawali swoim dzieciom najczęściej.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)