Dziś mamy 23 września 2020, środa, imieniny obchodzą:

17 października 2019

Policjanci w mroteckim przedszkolu. Opowiedzieli o swojej pracy

fot. pow.

fot. pow.

Nakielscy policjanci złożyli wizytę przedszkolakom z Przedszkola Miejskiego w Mroczy. Mundurowi przekazywali rady na temat bezpieczeństwa oraz opowiadali o swojej pracy.

Nakielscy policjanci złożyli ostatnio wizytę dzieciom w Przedszkolu Miejskim w Mroczy. Zajęcia dla maluchów prowadziła mł. asp. Zofia Wrzeszcz zajmująca się nieletnimi, dzielnicowy mł. asp. Marek Mokrzycki oraz przewodnik służbowego pas, asp. Łukasz Król.

Policjanci opowiadali maluchom o swojej pracy, pokazywali sprzęt policyjny będący na ich indywidualnym wyposażeniu, a także policyjne radiowozy i motocykl, omawiając przy tym w jakich przypadków każdy z tych uprzywilejowanych pojazdów jest wykorzystywany. Największe zainteresowanie wzbudził policyjny pies, którego przewodnik opowiedział o tresurze zwierzęcia i sytuacjach w jakich pies zaczyna pracę. Korzystając z okazji, jaką było spotkanie z maluchami, asp. Król przestrzegał przed zaczepianiem obcych zwierząt oraz zabawą z nimi, informując jakie mogą być skutki tego typu nierozsądnych zabaw.

Spotkanie z mundurowymi było też okazją, by dzieci posłuchały prelekcji na temat bezpieczeństwa w ruchu drogowym. Funkcjonariusze przypomnieli znaczenie wybranych znaków drogowych, informowali jak bezpiecznie przechodzić przez jezdnię, jak właściwie korzystać z przejść dla pieszych. Przestrzegali przed niebezpieczeństwami jakie mogą spotkać dzieci, które nie stosują się do obowiązujących przepisów drogowych. Poznane zasady dzieci wspólnie z mundurowymi mieli okazję też ćwiczyć na mini miasteczku ruchu drogowego.
        
materiał: podkom. Justyna Andrzejewska / Oficer prasowy KPP Nakło nad Notecią


Oceń artykuł: 3 1

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Bezpłatne kontrolowanie sprawności układu kierowniczego
Lakiernictwo
Sypialnia w ciemnym, orzechowym kolorze
Fotoobrazy na płótnie
od 48,50PLN
MEBLE PIOTR PASIEKA
Czytniki kodów kreskowych
Tonery Directions
27PLN
Fotopoduszka w kształcie serca
30,00PLN
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)