Dziś mamy 26 maja 2020, wtorek, imieniny obchodzą:

13 stycznia 2020

Olimpiada Wiedzy o Turystyce. Hubert i Jacek już po etapie okręgowym

fot. Andrzej Kinderman

fot. Andrzej Kinderman

W dniu 8 stycznia 2020 roku uczniowie I Liceum Ogólnokształcącego im. # Bolesława Krzywoustego w Nakle nad Notecią, Hubert Olszewski i Jacek Sobierajski pod opieką nauczyciela geografii Andrzeja Kindermana brali udział w etapie okręgowym VII Olimpiady Wiedzy o Turystyce.

Toruńskie zawody etapu okręgowego polegały na pisemnym rozwiązaniu 40 zadań testowych z zakresu turystyki kulturowej, marketingu usług turystycznych i geografii turystycznej oraz opracowaniu programu i kalkulacji imprezy turystycznej.

W rywalizacji wzięło udział 18 najlepszych uczniów z województwa kujawsko-pomorskiego. Celem tego etapu było wyłonienie uczniów z najlepszymi wynikami w kraju, którzy zostaną zakwalifikowani do zawodów centralnych.

Dziękujemy uczniom Krzywoustego za zaangażowanie i reprezentowanie Liceum. Gratulujemy dotychczasowych osiągnięć i czekamy na wyniki zawodów okręgowych, które będą znane za kilka tygodni.

materiał: Andrzej Kinderman

Autor nie wyraża zgody na komentowanie artykułu. 

Oceń artykuł: 10 3

Czytaj również

udostępnij na FB
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Pielęgnacja włosów w czasie pandemii koronawirusa. O czym warto pamiętać?

Trwająca pandemia jest odczuwalna we wszystkich dziedzinach życia, szczególnie nasze zdrowie jest# obecnie pod specjalnym nadzorem. To czas, kiedy powinniśmy zwrócić szczególną uwagę na kondycję całego swojego organizmu. Nie zawsze jednak zdajemy sobie sprawę, że aktualna sytuacja może również negatywnie wpłynąć na nasze włosy.

(czytaj więcej)