Dziś mamy 23 października 2020, piątek, imieniny obchodzą:

17 września 2020

Nie chciał otworzyć drzwi policjantom. O pomoc poproszono straż pożarną

Od ubiegłego roku nakielska policja poszukiwała nakielanina, za którym prokuratura wydała #list gończy. 45-latek cieszył się wolnością do wczoraj, kiedy to kryminalni zatrzymali go w jednym z mieszkań w Bydgoszczy. Mężczyzna udawał, że nie ma go w domu do czasu, aż pod oknami zobaczył straż pożarną.

Od ubiegłego roku nakielscy kryminalni poszukiwali 45-latka, za którym list gończy wydała miejscowa prokuratura. Mężczyzna cieszył się wolnością do wczoraj (16.09.20), kiedy to funkcjonariusze ustalili, że ukrywa się on w jednym z mieszkań na terenie Bydgoszczy.

Wcześnie rano mundurowi zapukali pod ustalony adres. Nikt im jednak nie otwierał. Policjanci postanowili więc "poczekać" na poszukiwanego. W pewnym momencie funkcjonariusze zobaczyli 45-latka w oknie. Wtedy poproszono o pomoc strażaków. Kiedy ich wozy dotarły na miejsce, a strażacy zaczęli rozstawiać sprzęt, by dostać się do mieszkania, będący w nim mężczyzna natychmiast otworzył drzwi.

Mundurowi wylegitymowali go potwierdzając, że to poszukiwany przez nich 45-latek. Mężczyzna został zatrzymany i dowieziony do nakielskiej prokuratury, gdzie usłyszał zarzuty za przestępstwo popełnione w przeszłości.

Materiał: podkom. Justyna Andrzejewska Oficer prasowy KPP Nakło nad Notecią

Oceń artykuł: 1 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (2) Zgłoś naruszenie zasad

    • 1 (1)

    czytelnik, w dniu 17-09-2020 17:37:46 napisał:

    Samotny kawaler,bez rodziny.Czy osoby,które go przetrzymywały,ukrywały będą także ukarane przez sąd?

    odpowiedz

    • 0 (0)

    Strażak, w dniu 18-09-2020 17:15:52 napisał:

    A jakiej jednostki były i gdzie to miało miejsce

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Skup i sprzedaż części
Siłownia
Materiały eksploatacyjne do wszystkich drukarek
Od 4,90 PLN
Fotokubek z kolorowym uchwytem w kształcie serca
24,90PLN
Sypialnia Dąb Sonoma i wstawki w połyskującej bieli
Szkolenia pierwsza pomoc
od 50PLN
Meble łazienkowe
Kasa fiskalna ONLINE Datecs WP25
1299PLN PROMOCJAPLN
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)