Dziś mamy 5 czerwca 2020, piątek, imieniny obchodzą:

27 września 2019

Marek Kuczkowski – odszedł na wieczną wachtę

fot. pow.

fot. pow.

Wczoraj w nocy zmarł Marek Kuczkowski. W Zespole Szkół Żeglugi Śródlądowej# im. kmdr B. Romanowskiego w Nakle pracował od 1991 roku jako pracownik magazynu, dozorca przystani wodnej i członek załogi statku m/s „Wł. Łokietek”.

Marynarskie doświadczenie nabyte podczas trzy letniej służbie na Okrętach w Marynarce Wojennej RP przyczyniło się do pełnienia funkcji bosmana na statku szkolnym „Władysław Łokietek” na, którym pływał od samego początku. W pierwszy rejs „Łokietkiem” popłynęliśmy w roku 1997 na 1000 lecie Miasta Gdańska. Przez wiele rejsów po śródlądowych drogach wodnych Polski i Niemiec uczył uczniów technikum żeglugi śródlądowej, studentów z Wyższej Szkoły Morskiej w Szczecinie, prac bosmańskich, porządku, dyscypliny i odpowiedzialności, dopóki nie zachorował. Był aktywnym działaczem Ligii Morskiej i Rzecznej za swoją działalność otrzymał srebrny medal z rąk Prezesa LMiR kpt.ż.w. dr Andrzeja Królikowskiego w maju tego roku.

Był wspaniałym kolegą i przyjacielem. Cześć jego pamięci.

Materiał: Grzegorz Nadolny / ZSŻŚ Nakło nad Notecią

Oceń artykuł: 19 1

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (4) Zgłoś naruszenie zasad

    • 17 (17)

    nakielanin, w dniu 27-09-2019 14:49:43 napisał:

    Wspaniały człowiek i kolega. Cześć jego pamięci.Serdeczne wyrazy współczucia dla najbliższych.

    odpowiedz

    • 12 (12)

    Uczen sternik , w dniu 27-09-2019 15:00:39 napisał:

    Najlepszy bosman jakiego mialem okazje poznac. Czesc jego pamieci

    odpowiedz

    • 12 (12)

    Kol, w dniu 27-09-2019 15:10:05 napisał:

    Wyrazy szacunku, wieczny odpoczynek daj Mu Panie

    odpowiedz

    • 0 (0)

    ramirezwss, w dniu 30-09-2019 20:25:52 napisał:

    Bardzo w porządku facet był, wielka szkoda

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Perfekcyjne wygładzenie zniszczonych włosów!
Stół z blatem szklanym + krzesła
Kasa fiskalna Novitus NANO E
1290 nettoPLN
Zezwolenie na transport odpadów
od 2000PLN
Szkolenia pierwsza pomoc
od 50PLN
Meble na wymiar: szafy przesuwne
Opracowujemy Instrukcje bhp
od 50PLN
Fotoobrazy na płótnie
od 48,50PLN
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Światowy Dzień Środowiska. Ochrona zasobów wodnych to konieczność

Kwestia dostępności wody jest obecnie jednym z największych wyzwań #dotyczących zrównoważonego rozwoju. Nie tylko w odległych zakątkach świata, ale także w Polsce. Obchodzony 5 czerwca z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych Światowy Dzień Środowiska to dobry moment, by zastanowić się, co każdy z nas może zrobić w kontekście ochrony tego życiodajnego zasobu.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Zdrowe odżywianie podczas pracy zdalnej. Przepis na sałatkę w stylu toskańskim

Pomimo cyklicznego znoszenia obostrzeń wielu z nas wciąż pracuje w trybie #zdalnym. A to z kolei stanowi nie lada wyzwanie dla naszej codziennej diety. Inaczej bowiem komponujemy menu zabierane do firmy, inaczej podejść należy do planowania posiłków, pracując w domowym zaciszu. W obu jednak przypadkach kluczem jest zbilansowana dieta, zapewniająca siłę i energię na cały dzień intensywnej pracy.

(czytaj więcej)