Dziś mamy 26 września 2020, sobota, imieniny obchodzą:

05 lutego 2020

Kolejne zebranie sprawozdawcze. Druhowie podsumowali miniony rok

fot. MM

fot. MM

4 lutego w remizie Ochotniczej Straży Pożarnej w Drążnie spotkali się miejscowi #druhowie, by dokonać podsumowania minionego roku oraz udzielić absolutorium zarządowi jednostki.

Zebranie rozpoczął prezes OSP w Drążnie Dawid Jasiorowski, witający wszystkich przybyłych druhów oraz gości, m.in. mł. asp. Macieja Klimka, wiceprezesa Zarządu Powiatowego ZOSP RP w Nakle Kazimierza Białczyka, mroteckiego radnego Zbigniewa Przybylskiego oraz Danutę Śledzik z Urzędu Gminy w Mroczy.

Jednostka z Drążna liczy łącznie 26 druhów, z czego 23 to członkowie zwyczajni, a 3 – honorowi. OSP w Drążnie posiada także dwie Młodzieżowe Drużyny Pożarnicze – chłopięcą oraz dziewczęcą, które łącznie liczą 20 osób. W ubiegłym roku strażacy z Drążna brali udział w 3 akcjach ratowniczych polegających na likwidacji miejscowych zagrożeń, w których uczestniczyło 6 druhów. W roku sprawozdawczym jednostka pozyskała prądownice sportowe, ubrania wyjściowe, kurtki do munduru wyjściowego, hełmy sportowe dla MDP oraz ubranie koszarowe. Miejscowi strażacy rozpoczęli również budowę drewnianej wiaty przed remizą, przeznaczonej na przechowywanie sprzętu. OSP w Drążnie odnotowała w roku 2019 dochody w wysokości 6 tys. 752 zł, a wydatki ukształtowały się na poziomie 6 tys. 662 zł.

Oceń artykuł: 7 2

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (4) Zgłoś naruszenie zasad

    • 0 (0)

    Ja, w dniu 06-02-2020 17:05:54 napisał:

    Niech ta śmieszna straż w drążnie zlikwidują.. Nic nie robią, nic nie osiągają a pieniądze tylko na flaszki idą..

    odpowiedz

    • 1 (1)

    Kasia., w dniu 06-02-2020 18:45:30 napisał:

    Chyba wasze pieniądze idą na flaszkę nie wiesz nie komentuj to najlepiej wszystkie wioskowe straże zlikwidować a jak bedziesz w potrzebie oni pierwsi ci pomogą zastanów się co piszesz

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Sprzedaż opon
Szczotka elektryczna z jonizacją Fox Red Hot
175PLN 140PLN
Remonty mieszkań
Fotokoszulka z nadrukiem
35,00PLN
Przewóz krajowy
Meble systemowe w kolorze Biały Wysoki Połysk
Kasa fiskalna Sharp
1844PLN PROMOCJAPLN
Meble łazienkowe
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)