Dziś mamy 23 października 2020, piątek, imieniny obchodzą:

05 września 2020

II Nakielski Festiwal Szachowy FIDE. Rywalizowało 86 szachistów

fot. MM

fot. MM

5 września w sali konferencyjnej Nakielskiego Ośrodka Kultury rozpoczął się II Nakielski #Festiwal Szachowy FIDE. Tym samym do walki o końcowy sukces stanęło 86 szachistów.

Szachiści biorą udział w trzech turniejach – OPEN A, OPEN B oraz C „Szansa na kategorię”. Oficjalnego otwarcia mistrzostw dokonali prezes kujawsko-pomorskiego Związku Szachowego Jarosław Wiśniewski, zastępca burmistrza Nakła Piotr Kalamon oraz prezes spółki „Nakielski Sport” Anna Mrozek.

Zanim szachiści przystąpili do rywalizacji, Jarosław Wiśniewski wręczył Piotrowi Szybowiczowi oraz Mikołajowi Włochowi statuetki „Buddy aktywności” za ożywianie życia szachowego w czasach pandemii koronawirusa COVID-19.

Oceń artykuł: 15 9

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (6) Zgłoś naruszenie zasad

    • 6 (24)

    ja, w dniu 05-09-2020 12:31:46 napisał:

    Chyba walczą o Koronę Wirusa.

    odpowiedz

    • 9 (21)

    ja, w dniu 05-09-2020 12:34:19 napisał:

    A tyle gadają o maseczkach ha ha ha!! Śmiech na sali!!!!!!!!

    odpowiedz

    • 8 (20)

    ja, w dniu 05-09-2020 12:35:32 napisał:

    Dystans zachowany ale chyba tylko w stosunku do siebie.KABARET!!!

    odpowiedz

    • -6 (18)

    Znawca, w dniu 05-09-2020 15:05:58 napisał:

    Ponieważ w szachy i brydża grają inteligentne osoby to wiedzą, że żadnego świrusa nie ma !!!

    odpowiedz

    pokaż odpowiedzi (1)
    • -5 (17)

    szachista, w dniu 05-09-2020 19:54:40 napisał:

    Wszystkim niedouczonym służę z odpowiedzią. Szachy to dyscyplina sportowa, ba nawet olimpijska! Podczas uprawiania sportu nie trzeba mieć maseczek!

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Narożniki
Meble kuchenne - na zamówienie
Meble młodzieżowe systemowe
Meble systemowe w wybarwieniu Dąb Naturalny
Fotoobrazy na płótnie
od 48,50PLN
Meble kuchenne
Materiały eksploatacyjne do wszystkich drukarek
Od 4,90 PLN
Wagi sklepowe
699PLN 500PLN
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)