Dziś mamy 23 października 2020, piątek, imieniny obchodzą:

25 września 2020

Budowa ronda w Mroczy rozpoczęta. Trwają prace rozbiórkowe

fot. MM

fot. MM

W Mroczy rozpoczęła się rozbudowa skrzyżowania ulic 5 Stycznia, Łabędzkiego, #Łobżenickiej i Placu Wolności. W tym miejscu powstanie rondo. Przez kilka miesięcy kierowcy i piesi będą musieli liczyć się z utrudnieniami.

Inwestycja jest dofinansowana z Funduszu Dróg Lokalnych w wysokości 50% kosztów kwalifikowanych, a całkowity koszt to ponad 2 mln zł. Prace wykonuje Zakład Usług Komunalnych Juliusz Roman Pilarski s.c. z Nakła. Plac budowy został przekazany wykonawcy w lipcu.

Obecnie widać pierwsze efekty prac rozbiórkowych. Podczas ich wykonywania w dniu wczorajszym doszło do nieszczęśliwego wypadku, o którym pisaliśmy tutaj. – Na dzień dzisiejszy z moich informacji wynika, że osoba ta czuje się dobrze. Poza rozcięciem głowy, nic poważnego tej osobie się nie stało  – mówił podczas piątkowej sesji Rady Miejskiej w Mroczy kierownik Referatu Inwestycji i Gospodarki Przestrzennej Krzysztof Wiese.

W dniu dzisiejszym odbyło się spotkanie z udziałem m. in. kierownika budowy, podwykonawcami dotyczące bezpieczeństwa i ustalenia harmonogramu prac  W najbliższym czasie w mroteckim urzędzie zostanie zatwierdzona tymczasowa organizacja ruchu, która ułatwi poruszanie się mieszkańcom na czas prowadzonych robót. Jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem, rondo będzie gotowe w kwietniu przyszłego roku.  

Oceń artykuł: 0 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (2) Zgłoś naruszenie zasad

    • -2 (2)

    Mieszkaniec, w dniu 25-09-2020 20:17:49 napisał:

    Nie znam sie na budowlane ale czy 7mc na zeobienie ronda to nie z dlugo??

    odpowiedz

    • 2 (2)

    drogowiec, w dniu 25-09-2020 21:01:29 napisał:

    Faktycznie , nie znasz się. Ja pracuję w wykonawstwie i wiem jak jest łatwo na zewnątrz gdy przychodzi piękny październik i upalny listopad. Od grudnia do lutego może karty rozdać zima i czasu na realizację może być mało.

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Meble w kolorze Dąb Szary Sonoma / Brązowy Połysk
Meble systemowe w wybarwieniu Dąb Naturalny
Usta - powiekszanie
Fotopoduszka Jasiek
30,00PLN
Fotokubek z kolorowym uchwytem w kształcie serca
24,90PLN
Kanapa
Fotopuzzle z nadrukiem A4
26,90PLN
Kasa fiskalna ONLINE Datecs WP50
1299PLN PROMOCJAPLN
0

Światowy Dzień bez Samochodu. Zamiast auta wybierz rower!

W dniu dzisiejszym obchodzimy Światowy# Dzień bez Samochodu. Jest to idealny czas, aby do pracy zamiast samochodem pojechać rowerem albo autobusem.

(czytaj więcej)
0

Zrób to warzywnie! Tradycyjne dania w roślinnej odsłonie

Idealny przepis na poradzenie sobie z nudą w kuchni sprowadza się do jednego słowa: #warzywa! Mimo że plony z pól i grządek mogą wydawać się mało spektakularnym elementem dań, potrafią nieźle namieszać – zwłaszcza w tradycyjnych i znanych na wylot recepturach. Gulasz, gołąbki, spaghetti, pulpety czy curry mogą smakować wyśmienicie w warzywnej wersji bez mięsa. Zapraszamy do zielonej rewolucji w kuchniach!

(czytaj więcej)
0

Zdrowa dieta na urlopie? To proste! Wystarczy pamiętać o kilku zasadach

Wyjazdy wakacyjne rządzą się swoimi prawami, a miejsca, które odwiedzamy kuszą #rozmaitymi aromatami i smakami. Jak cieszyć się wypoczynkiem bez wyrzutów sumienia i wpływu na figurę? Swoimi radami na wakacje bez wyrzeczeń dzieli się Gaja Kuroń, ekspertka dietetyczna w Kuroniowie Diety.

(czytaj więcej)
0

Sezon na grzyby w pełni. Poznajcie przepisy z tymi smakołykami

Początek jesieni nie musi oznaczać pożegnania z lokalnymi specjałami i sezonowymi #przysmakami. To pora idealna dla wszystkich miłośników grzybów. Zamiast zerkać w stronę warzywnych grządek, warto skupić się na darach prosto z lasu. Kurki, borowiki, podgrzybki, kanie, rydze, maślaki… Kulinarna wyobraźnia zaczyna pracować na najwyższych obrotach! Zastanawiacie się, jak wykorzystać te aromatyczne i pełne smaku skarby? Skorzystajcie z porad szefa kuchni Knorr i pozwólcie sobie na niezrównaną grzybową ucztę.

(czytaj więcej)