Dziś mamy 26 maja 2020, wtorek, imieniny obchodzą:

27 czerwca 2019

3 punkty zapewnione w drugiej połowie. Tarpan zakończył sezon

fot. archiwum

fot. archiwum

Tarpana Mrocza, a więc kolejnego przedstawiciela powiatu nakielskiego, występującego w # grupie III rozgrywek B – klasy czekało jedno z łatwiejszych spotkań w rundzie wiosennej. Piłkarze wykorzystali atut własnego boiska i zakończyli sezon zdobywając 3 punkty.

Po dwóch ciężkich sezonach w Mroczy powiało optymizmem. Wspólne zgrywanie oraz nabieranie doświadczenia dało efekt w tym sezonie, dzięki czemu Tarpan od pierwszych kolejek walczył w górnej połówce tabeli. I tak było aż do końca sezonu.

W ostatnim meczu piłkarze zmierzyli się na własnym boisku z Orłem Przyłęki i inny wynik jak wygrana nie wchodził w grę. Do 58 minuty pachniało jednak niespodzianką, ale w kolejnych minutach dominował tylko jeden zespół.

Pomimo optycznej przewagi gospodarzy, to goście jako pierwsi wyszli na prowadzenie w 20 minucie meczu. Na odpowiedź miejscowych i koniec końców przełamanie defensywy rywali, trzeba było poczekać do 38 minuty. Zdobywcą bramki wyrównującej był Arkadiusz Krzemiński.

Do przerwy był remis, ale prawdziwe emocję zaczęły się dopiero w drugiej połowie. Po raz kolejny w tym spotkaniu, lepiej rozpoczęli przyjezdni, którzy w 55 minucie ponownie wyszli na prowadzenie. Radość trwała jednak zaledwie 4 minuty, bowiem tym razem do wyrównania doprowadził Janusz Ukszewski.

Od tego momentu do głosu doszedł rozpędzony Tarpan, który w ciągu kwadransa, pomiędzy 65 a 78 minutą rozstrzygnął kwestię zwycięstwa. Hat trickiem tegoroczne rozgrywki zakończył Krzemiński, który dołożył 2 trafienia. W sukurs koledze przyszedł Arkadiusz Lemke.

Pewne prowadzenie uśpiło defensywę mroczan, którzy dali sobie wbić trzecią bramkę. Wynik spotkanie ustalił w 87 minucie Jarosław Orłowski, spinając klamrą udany sezon w wykonaniu Tarpana Mrocza.

Tarpan Mrocza – Orzeł Przyłęki 6:3 (1:1)

Bramki: Arkadiusz Krzemiński 3, Janusz Ukszewski, Arkadiusz Lemke, Jarosław Orłowski

Oceń artykuł: 3 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!



LOKALNY HIT

Kanapa
Nadanie modnej linii
Rolery - mezoterapia skóry
Torba na akcesoria fryzjerskie
82PLN
Sprawdzanie świateł
GratisPLN
Kasy fiskalne Datecs
1200PLN PROMOCJAPLN
Wagi sklepowe
699PLN 500PLN
Prowadzenie kadr i płac dla firm
od 50PLN
0

Nie kupisz już miału do celów grzewczych. Zmiany od 1 lipca 2020 r.

Od 1 lipca 2020 r. będzie obowiązywał zakaz sprzedaży miałów z węgla kamiennego dla #gospodarstw domowych oraz kotłów o mocy poniżej 1 MW. Do dyspozycji kupujących pozostaną jedynie droższe paliwa.

(czytaj więcej)
0

Dzień Różnorodności Biologicznej. Dlaczego należy dbać o każdy gatunek?

Środowisko naturalne w ostatnich dekadach musi mierzyć się z wieloma wyzwaniami.# Niestety, za część tych problemów odpowiada człowiek i jego działalność, prowadząca m.in. do intensyfikacji efektu cieplarnianego. Obchodzony z inicjatywy ONZ Międzynarodowy Dzień Różnorodności Biologicznej (22 maja) to dobry moment, by zauważyć, że każdy z nas może przeciwdziałać negatywnym zmianom w światowym ekosystemie.

(czytaj więcej)
0

Każdy może zostać szefem kuchni. Wystarczą produkty i pomysł

Czas spędzany w domu i utrudniony dostęp do niektórych produktów, mogą okazać się #źródłem ciekawych pomysłów. Okazuje się, że w na co dzień niedocenianych zasobach domowej spiżarni, drzemie niemały potencjał. O tym, jak własną kuchnię zamienić w prawdziwą fabrykę smakołyków rozmawiamy z Jakubem Kuroniem – szefem kuchni i ekspertem kulinarnym.

(czytaj więcej)
0

Pielęgnacja włosów w czasie pandemii koronawirusa. O czym warto pamiętać?

Trwająca pandemia jest odczuwalna we wszystkich dziedzinach życia, szczególnie nasze zdrowie jest# obecnie pod specjalnym nadzorem. To czas, kiedy powinniśmy zwrócić szczególną uwagę na kondycję całego swojego organizmu. Nie zawsze jednak zdajemy sobie sprawę, że aktualna sytuacja może również negatywnie wpłynąć na nasze włosy.

(czytaj więcej)